14 april 2020 Gelezen: 2371 keer

Nog 3 dagen, hoe volg je de quiz het beste?

Juist, wat leuk! Nog 3 dagen tot de Quarantaine Quiz, maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je deze quiz zo goed mogelijk kunt volgen? Allereerst, zorg voor een stokbroodje, wat kruidenboter, kaas, misschien een worstje? Hé sla zelfs een luxe borrelplank in bij Brave Hendrik uit Zetten. Zorg voor een lekker speciaal biertje, een wijntje, pak eens uit in deze tijd, trakteer jezelf! Ah fijn, de sfeer thuis kunnen wij niet voor jullie maken, hoe krijg je ons wel zo goed mogelijk in jullie woonkamer?

Installeer de App op je telefoon om antwoord te kunnen geven

Allereerst gaan we er vanuit dat iedereen beschikt over een mobiele telefoon. Wij adviseren dan ook om te spelen via de telefoon. Installeer in de Apple Store of de Google Play Store de App van Kahoot! Wanneer de App is geïnstalleerd krijg je na een 3-tal vragen toegang tot de App. Om aan de juiste Quiz deel te nemen klik je op het icoon met 4 vormen en 4 kleuren gecentreerd aan de onderkant van je scherm.

Op vrijdagavond om 19:00 uur ontvang je van ons een e-mail. Hierin staat de Kahoot! code die je kunt invullen om deel te nemen aan de Quiz. Mocht je van ons geen e-mail hebben ontvangen dan komt er rond 19:30 uur nog eens een WhatsApp bericht. Mocht je tijdens de start van de uitzending (Lees: 20:00 uur) nog steeds geen code hebben ontvangen dan is het mogelijk om even contact met ons op te nemen via 06 286 74 249. We sturen alleen Kahoot! codes naar bij ons bekende telefoonnummers (waarmee dus ook is aangemeld)

Let op: Het bericht zou per e-mail in de spam terecht kunnen komen. Wil je de code via WhatsApp ontvangen? Zorg dan dat je het nummer 06 286 74 249 opslaat in je telefoon. Via dit nummer ontvang je de Kahoot! code ook. Telefoonnummers die niet dit nummer hebben opgeslagen krijgen ook geen Appje i.v.m. beveiliging van WhatsApp.

  1. Ik wil graag kijken via mijn normale TV
  2. Ik wil graag kijken via mijn laptop of computer
  3. Ik wil graag kijken via mijn tablet
  4. Ik wil graag kijken via mijn chromecast

1. Ik wil graag kijken via mijn normale TV

Wil je de quiz gewoon kijken als een normale TV avond? We hebben het voor je mogelijk gemaakt. Iedere Ziggo en KPN (Kanaal 201) klant beschikt over een zogenaamd YouTube kanaal. Dit kanaal geeft je de mogelijkheid om de live stream op te zoeken. Typ daarvoor in het zoekveld “De Twaalfde Man – Quarantaine Quiz” en je zult zien dat de live stream aanwezig is (vanaf vrijdag 19:30 uur). De stream wordt nu op de TV afgespeeld en je kunt spelen via je eerder ingestelde telefoon.

Klik hier voor een directe link naar YouTube

Let op: Sommige TV’s hebben ‘Smart’ functies. Hier is vaak ook een YouTube App geïnstalleerd, via deze route is de stream ook te bereiken. Let wel dit is vaak een draadloze verbinding!

2. Ik wil graag kijken via mijn laptop of computer

Ga je voor deze optie dan adviseren wij je te kijken via Twitch. Hier kun je niet alleen de stream zien, hier kun je ook interactie houden met de presentator. Er is hier een ingebouwde chat waarna je met je account kunt reageren op de live uitzending. Ga hiervoor naar Twitch en typ in het zoekveld ‘De Twaalfde Man’ of gebruik de onderstaande directe link.

Klik hier voor een directe link naar Twitch

3. Ik wil graag kijken via mijn tablet

Kijk je liever via je tablet naar de stream? Dan adviseren wij wederom Twitch. Alhoewel YouTube ook zal werken geeft Twitch je de mogelijkheid tot interactie met de presentator. Er is hier een ingebouwde chat waarna je met je account kunt reageren op de live uitzending. Via je tablet kun je de app van Twitch downloaden en installeren. Vervolgens kun je zoeken naar ‘De Twaalfde Man’ of direct via de onderstaande link.

Klik hier voor een directe link naar Twitch

Optioneel: Klik hier voor een directe link naar YouTube

4. Ik wil graag kijken via mijn chromecast

Als je beschikt over een chromecast ben je ongetwijfeld bekend met casten van video’s. Mocht je geen idee hebben waar dit over gaat is deze optie niet voor jou beschikbaar. De stream is zowel via Twitch als via Youtube te casten naar je chromecast. Ga daarvoor met je telefoon naar één van de live streams en kies voor het cast icoon.

Klik hier voor een directe link naar Twitch

Klik hier voor een directe link naar YouTube

Interactie met de presentator *OPTIONEEL*

Wil je interactie hebben op de stream? Je kunt via je telefoon, tablet of je computer/laptop de chat openen op Twitch. Hier is het mogelijk om direct tegen de presentator te chatten. Uiteraard zien alle andere chatters ook je bericht en kan het zijn dat onze presentator soms te druk is met presenteren en je berichtje mist. Niet getreurd we proberen alles te lezen en zijn er Twaalfde Man leden in de chat aanwezig voor je eventuele vragen.

Klik hier voor een directe link naar Twitch

Extra doneren aan het goede doel *OPTIONEEL*

Uiteraard is naast het goede doel ook het idee om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Dit initiatief is al groots gesteund door jullie, daar zijn wij ontzettend trots op maar we hopen natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag op te halen. Kun je daarom nog iets missen? Dan vragen wij je een donatie te doen, je wordt op stream bedankt door onze presentator.

Klik hier voor een directe link naar doneren

Copyright 2024. All Rights Reserved. Twaalfde Man.